Bullermyren/Skvalet
21 juni 2018
19:00

Referat: Bullermyrens IK - Fagersta Södra IK

Södra tog sin tredje raka seger i fotbollstrean då Bullermyren besegrades med 2-1 på bortaplan. Södra började mycket piggt och satte hög press direkt från start där Sebba Jansson prickade stolpen efter en solorajd . Även Wille Klase'n är nära att näta ett par gånger om men utan resultat denna gång . Kvarnsveden tar för sig mer spelmässigt och rullar mycket boll men Södra försvarar sig bra . Södra får en hörna i mitten utav första halvleken och i samband med den blir Jocke Larsson nergjord i straffområdet och den utmärkta domaren blåser straff. Fram kliver Wille Klase'n och placerar in straffen säkert och Södra leder med 1-0 . Tyvärr så tvingas Wille utgå en stund senare pga en skada. Södra behåller ledningen rättvist i halvtid med 1-0 .
Andra halvlek börjar som den första där Södra börjar piggt och gör också 0-2 genom Kristian Ekberg i den 57e minuten efter ett fint förarbete utav Ilyas Hirsi. Bullermyren har mycket boll och skapar ett par chanser mot Bader i Södramålet som räddar . Reduceringen 1-2 kommer efter 65 minuter och det ger energi åt hemmalaget som pressar hårt mot Södra som försvarar sig bra och kontrar. Bullis får en frispark från 20-25 meter som Bader räddade mycket snyggt. Bullis fortsätter att jaga kvitteringen men Södrakillarna sliter som djur för att hålla tätt och lyckas också göra det och den tredje raka segern är ett faktum. Detta var en riktig krigarseger mot ett väldigt bollskickligt lag där hela laget bidrog till den viktiga segern. Men extra cred till backlinjen där David Nyre'n växt till en gigant och blir bara bättre och bättre för varje match och samspelet med mittbackskollegan Jimmy Jönsson fungerar utmärkt. David Finn Andersson på ytterbacken gör sin bästa match för säsongen och på mittfältet dominerade Sebastian Jansson , det är riktigt kul att se Sebba tillbaka efter sin svåra lårskada som hållit honom borta i över 1 år . Nu återstår en match till innan killarna får ledigt ett par veckor och det är nu på lördag mot Hille på Onsjö.